До сътрудничеството между БК Балкан и Спортния тотализатор се стигна в процеса на стремежа на клуба за популяризира предстоящия квалификационен турнир за баскетболната шампионска лига, който ще бъде другата седмица в Ботевград с участието на Балкан. "Потърсихме партньори и рекламодатели, които да подкрепят нашето събитие. Един от тези, които се отзова, бе Българският спортен тотализатор - каза пресаташето на БК Балкан Владислава Николова. - Бих искала също да благодаря на г-жа Юлия Мумджиева, която ни съдейства в търсенето на реклама и партньори. 


На всички е известно, че спортният тотализатор вече близо 60 години подкрепя българския спорт. А по повод квалификационния турнир организира специална томбола, в която един от жителите на Ботевград има възможност да спечели автомобил "Форд Фиеста". За целта трябва да бъде закупен талон от моментната игра "Твоят щастлив ден", който трябва да се попълни и задължително и да бъде регистриран в интернет, за да може да се участва за голямата награда.


Томболата започна днес и ще продължи до 24 септември. Победителят ще бъде обявен в петък, 25 септември - последния ден от квалификациите. В дните на провеждането им в Арена Ботевград ще бъдат изложени и два автомобила "Форд Фиеста",. Това е голяма реклама за българския баскетбол и за нашия град от страна на Спортния тотализатор и на Мото Пфое и ние се радваме, че те са наши партньори."


На официалното стартиране на събитието днес бяха играчите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан. Те раздадоха автографи на десетки привърженици на отбора, повечето от които от своя страна закупиха талони от играта "Моят щастлив ден".