В днешния 7 кръг на Югозападната трета лига футболният отбор на Балкан претърпя неочаквано поражение като домакин от Гранит Владая с 0-1.  Единственият гол бе отбелязан по доста нелеп начин - в 16-та минута след изпълнение на пряк свободен удар топката бе изпратена пред наказателното поле на Балкан, играч на гостите, който бе с гръб към вратата, я удари с глава, тя направи голяма парабола, прехвърли вратаря, тупна в долната част на напречната греда и премина голлинията.


След временното стъписване домакините започнаха да атакуват и в 27-та минута Здравко Атанасов изпусна да отбележи на празна врата.   Още от началото на второто полувреме Балкан се настани в половината на гостите и започна постоянно да атакува. Изглеждаше, че търсенето на гол ще бъде улеснено, след като в 56-та минута Гранит остана с човек по-малко заради червен картон на негов футболист.


Към вратата на гостите бяха отправени множество удари - шут на Ангел Ангелов в 61-та минута профуча над гредата, пет минути пъ-късно диагоналният удар на Петко Петков не бе точен. След това вратарят на гостите отрази няколко силни удара и до самия край топката така и не влизаше във вратата му.


Връх на пропуските бе изпусната дузпа в последната минута на добавеното време, когато ударът на Петков от бялата точка бе спасен от вратаря.


Това бе трета поредна победа на Гранит Владая. Отборът на гостите се бранеше организирано, но прекали със симулациите и лежането по терена, както и с наглото поведение на хора от пейката - нещо, характерно за селските нива на родния футбол. Но така или иначе си тръгна от Ботевград с трите точки.


В предстоящия 8 кръг другта събота - 26 септември, Балкан ще гостува на друг новак в групата - Левски Чепинци.