Търговска верига ФАНТАСТИКО ще започне строителство на супермаркет в Ботевград. Преди дни беше финализирана сделката за закупуването на имот с големина 6 700 кв.м. Той се намира в района на автогарата. Инвестицията за този обект ще надхвърли 9 млн. лв. Планира се супермаркетът с кафетерия, детска площадка и удобен паркинг също да отвори врати за клиенти през 2021 г.


По повод предстоящото изграждане на обект от веригата ФАНТАСТИКО в Ботевград, кметът на Общината Иван Гавалюгов заяви: „Община Ботевград винаги е била отворена към идеите за реализиране на инвестиционни проекти, които биха могли да допринесат за успешното развитие на града. Откриването на търговски обект с мащабите на ФАНТАСТИКО в Ботевград ще повиши предлагането на първокачествени стоки и услуги за гражданите. Не на последно място ще доведе до разкриване на нови работни места, чието наличие е от голямо значение в условията на кризата, породена от COVID-19.“ Г-н Гавалюгов пожела успех на инвеститорите при реализацията на проекта. Търговска верига ФАНТАСТИКО вече стана част от обществения живот на града, като подкрепи „Шампионска лига - Ботевград 2020“.


ФАНТАСТИКО започна изграждането и на най-мащабния си търговско-развлекателен комплекс в град Перник. Двата проекта – Ботевград и Перник, ще бъдат финализирани през 2021 година и са на обща стойност над 34 млн. лв. Инвестициите се правят изцяло със собствени средства на компанията, като в двата обекта ще бъдат разкрити около 250 нови работни места.


През 2020г. ФАНТАСТИКО откри два нови супермаркета в столичния квартал „Манастирски ливади“ и в град Банкя. Бяха разкрити над 200 нови работни места, като размерът на общите  инвестиции със собствен капитал са за около 34 млн. лв. 


ФАНТАСТИКО заема пета позиция в класацията ТОП 20 на търговските вериги в България. В общата класация на в. „Капитал“ за най-големите 100 компании у нас за 2019г. веригата се изкачи от 42-ро на 37-мо място. В момента ФАНТАСТИКО управлява 43 супермаркета в София, Банкя, Елин Пелин и Кюстендил. В портфолиото на компанията са още търговският център SkyCityMall, развлекателният комплекс JoyStation, MegaXtreme Bowling, ресторантите MyChoice и фитнес залата Fast&Fit. В компанията работят над 3 000 души.