А1 закупи от Българска федерация по баскетбол (БФБ) телевизионните права за Националната баскетболна лига (НБЛ), EFBET Купа на България и Суперкупата на страната по баскетбол за следващите три сезона. Първоначално телекомът ще осигури излъчването на една среща на кръг – всеки понеделник от 19:00 часа, като мачовете ще могат да се гледат временно по канала MAX Sport 2. Първото дерби в телевизионен ефир за сезон 2020/21 ще противопостави Рилски спортист и Левски Лукойл. Двубоят от първия кръг на НБЛ ще се играе в Самоков и започва в 19:00 часа в понеделник, 12 октомври.


MAX Sport ще излъчи минимум 62 телевизионни мача за баскетболните фенове през новия сезон, а през следващите два двубоите ще бъдат най-малко по 74.


„Баскетболният шампионат на България е вторият най-гледан български шампионат в страната, след футболното първенство, и ние сме щастливи, че MAX Sport ще излъчва пряко най-вълнуващите двубои. Това допълнително ще обогати баскетболното съдържание на каналите, по които от години се предават пряко битките от двата най-престижни европейски клубни турнирa – Евролигата и Еврокупата“, коментира новото съдържание на каналите MAX Sport Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в А1 България.