Днес в мач от 10 кръг на Югозападната трета лига футболният отбор на Балкан загуби гостуването си на Оборище Панагюрище с 1-0.


Като се има предвид развоят на срещата,този резултат не отразява случилото се на терена. В преобладаващата част от времето балканци бяха в половината на домакините, но така и не можаха да вкарат поне веднъж от многобройните изгодни положения. Пропуски направиха мнозина - Ясен Георгиев не можа да отбележи сам срещу вратаря, Петър Василев стори същото, с гола се разминахаа и Ангел Ангелов и Йоан Маринов.


Към всичко това трябва да се прибави и поредният допуснат гол от Балкан  от статично положение. Той бе отбелязан в 54-та минута след изпълнение на ъглов удар.


Неумението на футболистите на Балкан да вкарват голове доведе до четвъртото поредно поражение в първенството на Югозападната трета лига. В следващия 11 кръг другата събота, 17 октомври, Балкан е домакин на един от челниците Беласица Петрич.


А във вторник от 16.00 ч. в Ботевград Балкан ще играе с Чавдар Етрополе в полуфинал от областния кръг на Аматьорската футболна лига.