На 12-ти октомври – Денят на българската община, в Ботевград гостува Негово Превъзходителство г-н Здравко Бегович – извънреден и пълномощен посланик на Босна и Херцеговина в Република България. 


Посланик Бегович пристигна в сградата на Община Ботевград малко преди 11:00 часа, където бе посрещнат от кмета Иван Гавалюгов, заместник-кмета Борис Борисов и секретаря на Общината – Стефка Граматикова. 


Срещата продължи с разговор, по време на който бе обсъдена възможността Община Ботевград да осъществи сътрудничество със сходна по мащаб и икономически показатели община в Република Босна и Херцеговина. 


Посещението продължи с кратка опознавателна разходка в центъра на Ботевград, по време на която посланик Бегович бе придружен от директора на Историческия музей – Рени Петрова. Тя запозна госта с историята и забележителностите на града и общината, представени в мвузейните експозиции.


След съвместен обяд в местен ресторант, г-н Гавалюгов и г-н Бегович посетиха едно от най-големите предприятия в околността, което има ключово значение за икономическия подем и ниския праг на безработица в община Ботевград.