Днес в мач от 26 кръг на Югозападната трета лига, игран на официалния стадион,  футболистите на Балкан не можаха да спечелят домакинството си на последния Пирин Разлог. Мачът завърши при равен резултат - 1-1.


Балканци първи отбелязаха гол. Това стана в 29-та минута, когато след едно мелле пред вратата на Пирин Дейвид Йорданов стигна първи до топката и нанесе поразяващ удар за 1-0.


През второто полувреме гостите, чиято цел е да се отскубнат от последното място, успяха да изравнят. В 60-та минута защитата на Балкан допусна техен играч да нанесе точен удар от воле след изпълнение на ъглов удар. Малко по-късно напречната греда спаси Балкан от второ попадение.


До края домакините направиха две принудителни смени - заради контузии напуснаха Алекс Георгиев и Сергей Пенин. Те натиснаха сериозно пред вратата на гостуващия тим, но им липсваха точни удари. Шут на Марат Гараев в 73-та минута мина на сантиметри покрай вратата.


В добавеното време главният рефер не посмя да отсъди чиста дузпа в полза на Балкан за игра с ръка в наказателното поле на Пирин и така мачът завърши 1-1.