Областният управител Илиан Тодоров организира за трета поредна година конкурс за есе и рисунка „Мисия Будител” между учениците от Софийска област
 
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров  организира за трета поредна година конкурс за есе и рисунка „Мисия Будител” между учениците от Софийска област по случай 1 ноември – Деня на народните будители.


„Нека станалият вече традиционен конкурс за пореден път да спомене и отдаде дължимата почит и уважение към хората, запазили, утвърдили и извисили духовната сила на българската нация, както в близкото и далечно минало, така и днес. Нека днес, в тези времена на изпитание, за пореден път да покажем, че следвайки примера на нашите народни будители, на нашите учители, ще успеем да се справим с предизвикателствата пред нас, пред нашето образование, пред нашето културно развитие. Защото сме българи! Защото винаги успяваме! Затова акцентът на есетата и рисунките тази година ще бъде върху силата на българската духовност, на българския дух, които винаги побеждават предизвикателствата и извисяват народа ни!”, заявява по повод конкурса Тодоров.


За  участие в конкурса отново са поканени учениците от българските гимназии в гр. Цариброд – Република Сърбия.


В конкурса с рисунки участват ученици от 1 до 4 клас, а с есета – ученици от  5 до 11 клас. Най-добрите творби ще бъдат отличени от областния управител с първа, втора и трета награда в следните категории 1-4 клас, 5-7 клас и 8-11 клас.


Конкурсът стартира на 21.09.2020 и приключва на 25.10.2020г., а резултатите ще бъдат обявени на 1 ноември –  Денят на народните будители. 


КЛАСИРАНИ УЧЕНИЦИ ОТ ЕТРОПОЛЕ:
Отличените най-добри есета „Мисия Будител” – 2020, написани от учениците 5-11 клас.
????Мартин Росенов Иванов – 6 клас – СУ „Христо Ясенов” – гр. Етрополe
Отличени в конкурса за рисунка „Мисия Будител” – 2020
????Васил Стоянов Димитров – 4 клас – СУ „Христо Ясенов” – гр. Етрополе
????Георги Георгиев Георгиев – 1 клас – СУ „Христо Ясенов” – гр. Етрополе
????Дария Василева Цветкова – 2 клас – СУ „Христо Ясенов” – гр. Етрополе
За отлично представяне в конкурса „Мисия Будител” – 2020 с приз и грамота на областния управител се удостоява:
????СУ „Христо Ясенов” – гр. Етрополе
Рисунките от снимката са на ученици от 2 Б клас - СУ "Христо Ясенов", любезно предоставени от Даниела Петрова.


ЧЕСТИТО!