Играчи и треньори на Берое преминаха ПСР тестове в болница Тракия преди серията от двубои, която предстои на тима. Хубавата новина е, че всички проби са отрицателни.


Отборът заминава днес за Ботевград в пълен състав за първия си двубой след периода на карантина. В тима се завърнаха Кейлъб Бишъп и Станислав Ваклинов, които минаха през вируса. Пълноценно с отбора тренира и Павел Маринов, който очаква своя дебют. Заради наказание предстоящия двубой с Балкан пропуска старши треньорът Любо Минчев. В Арена „Ботевград“ Берое ще бъде воден от неговия помощник  Бойко Миленков.


Срещата между Берое и Балкан е от третия кръг и по програма трябваше да бъде играна на 26 октомври, но заради случаи на Ковид-19 в старозагорския тим тя бе отложена. Нови случаи на коронавирус направиха така, че целият следващ кръг в НБЛ не се игра. Мачът в събота, 14 октомври в Арена Ботевград е от 19.00 ч.


От Ботевград Берое заминава директно към Черна гора и Северна Македония, където ще изиграе 4 двубоя от турнира за Балканската лига. Първият от серията мачове е на 16 ноември срещу КК Теодо от черногорския град Тиват.