Има още един часови диапазон за пазаруване в аптеките


От днес влиза в сила обновената заповед на здравния министър, с която се променя часовия диапазон, в които възрастните хора могат да пазаруват храна или лекарства от аптека.


Променят часа на „зелените коридори” (ЗАПОВЕД)
Магазините за хранителни стоки от днес, 14 ноември, така трябва да са организирали работата си, че клиентите над 65-годишна възраст да пазаруват в часовете от 13.30 до 16.30 часа. Съответно в тези часове няма да се допускат лица под тази възраст.
Два „зелени“ коридора вече са в сила за аптеките. В часовете между 8.00 и 10.00 часа и 13.30 и 16.30 часа в аптечните обекти ще се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.


„Разбира се ще изпълним всички разпореждания на здравното министерство. При нас тези коридори стават 4 часа и половина от работното време на аптеката. Според нас това е твърде много. Най-вероятно ще доведе до концентриране на млади хора, които са огромна част от нашите пациенти. Това може да доведе до увеличаване на риска“, казва председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов.


Според него и сега има опашки по аптеките, защото хората се презапасяват с медикаменти.
„Най-доброто решение беше при първото затваряне. Когато имаше зелен коридор между 8 и 10 часа, но беше разрешено възрастните да пазаруват и по всяко време извън този времеви участък“ добави Костов.


Снимката е от интернет