„Младост, волност, с устрем ясен...“  - така протече Празникът на талантите в СОУ‘Христо Ясенов“ на 1-ви октомври.                                                                                           


За поредна година певци, инструменталисти, поети и танцьори показват своите дарби и умения пред съученици, учители, родители и гости.
Празникът започна с песента от детската Евровизия - „Детска планета“ в изпълнение на Цвети Петрова и с хореография от младшия мажоретен състав в училището с ръководител Емилия Моновска.
Първокласниците от СИП“Религия“ с ръководител Мария Кръстева изпълниха „Песен за доброто“ и „Символ на вярата“ в чест на християнския празник Покров на Пресвета Богородица. С прекрасни изпълнения на пиано се представиха Ивана и Мина, а свои стихове прочетоха Даниела, Цветомира, Маринела, Франческа и Ивета. Талантливите  изпълнения на Марина, Даяна и Сияна заредиха присъстващите в залата с много енергия и добро настроение.
И тъй като 1-ви октомври е и Ден  на българските поети, за специален гост на празника бе поканена госпожа  Евгения Христова – ръководител на литературен клуб „Омайничета“, която изненада публиката със  свой стих за етрополския зет.
Думи на уважение и признателност бяха посветени и  на възрастните хора, чийто празник  също е 1-ви октомври. 
Водещи на събитието бяха Даяна и Сияна, а сценария  и подготовката за празника  бяха  дело на педагогическия съветник Петя Цекова в съдействие с Цветелина Овчарова – преподавател по музика.
Шейсет минути, изпълнени с вяра, талант, вдъхновение и чар – така стартираха  дейностите по проект „Добродетели“ в СОУ“Христо Ясенов“, по който училището ще работи  през тази учебна година с работното заглавие: „Часовете, които ни дават сила“.


Текст и снимки: по електронната поща