В неделя, 15 ноември в Многофункционалната зала в НСА се проведоха квалификациите за селектиране на националния отбор на българската федерация по олимпийско таекуондо. Клуб Сунг Ри Ботевград взе участие в тези преборвания с шестима свои състезатели.

Трима от тях спечелиха успешно своите боеве.  Митко Стойнов майсторски надигра познатия за него противник Дарин Кирилов и извоюва място  в националния отбор. 

Кристиян Златев при най-тежките с огромната си сила за пореден път приключи срещата с отказване на противника и показа, че няма кой да го измести в национала, дори и при мъжете.

При Владимир Далаклиев  очакванията за защита на титулярно място в национала бяха оправдани.  Той показа своят почерк, с който е завоювал най-високи отличия за България. Първо надигра световния и европейски шампион за кадети Александър Джорджев.  Впоследствие на финала трябваше да се изправи срещу големия брат Митко Джорджев,  който също е един от най-елитните ни състезатели Съперникът му обаче не се яви и Влади Далаклиев спечели служебно. 

При кадетите в категория до 45 кт Сашо Георгиев преодоля първия си съперник, но във втората среща бе спрян в последните секунди с минималната разлика от 1 точка. Сашо бе най-малък в тази възраст, което показва, че следващата година е твърде обещаваща за него. При девойките Никол Маринова отпадна от европейската медалистка Александра Георгиева.  При млъдежите Николай Начев също отпадна от един от най-титулованите таекуондисти Даниел Ладжев, който е европейски вицешампион и от догодина се качва при мъжете, докато на Николай Начев му остават още две години при младежите.

  Последният турнир за годината на Владимир Далаклиев ще бъде Европейско първенство на олимпийските категории, което ще се проведе в Босна и Херцеговина. Стискаме палци да покори отново Европа.