България се класира за световните квалификации, след като завърши на първо място без загуба в своята група D от предварителните квалификации. Последният мач на националите бе срещу Беларус, като той донесе четвърта победа от четири мача на тима ни.


Жребият за същинските квалификации бе изтеглен в началото на май. Отборите, борещи се за място на шампионата в Китай през 2019 г., са разпределени в осем групи по четири. Победителите от предварителните групи на квалификациите, сред които и България, са отбелязани с X1.


Това означава, че България ще попадне в една от следните четири групи:


Група B: Х1, Турция, Латвия, Украйна


Група D: Италия, Х1, Хърватия, Румъния


Група F: Х1, Чехия, Исландия, Финландия


Група H: Израел, Великобритания, Гърция, Х1


Тимът ни ще научи съперниците си на 24 август, когато ще бъде изтеглен пълният жребий за тази фаза.


Шестте мача във всяка група ще се изиграят на три пъти по две срещи през ноември, 2017 г. и февруари и юни догодина. Първите три тима в крайното класиране във всяка група продължават в следващия етап, където 24-те отбора ще бъдат разпределени в четири групи. Двубоите от тях ще бъдат изиграни през септември и ноември 2018 г. и февруари 2019 г.


Първите три тима от всяка от тези четири групи от Зона Европа ще играят на шампионата на планетата - общо 12. Право на участие ще получат още по 7 отбора от Америка и Азия, както и 5 от Африка. Домакинът Китай се класира директно.