От ТД „Старопланински турист” – гр. Етрополе


Уважаеми съграждани,


За пръв път от доста време тази година, може би, ще имаме възможността да се възползваме от планинските условия, които нашият прекрасен край ни предоставя за ски туризъм.
След много усилия, работа, продължила дни наред и средства, изцяло на доброволни начала,  беше възстановен ски-влека на хижа Стражата  и отремонтиран Ра-тракът -/машината за утъпкване на пистата/.
С нетърпение очакваме повече сняг, за да можем всички да се насладим на възможността да покараме ски – такава има в нашия район, само и единствено там –  прилежащата писта към хижа Стражата.


За съжаление обаче този уикенд станахме свидетели на последиците от оф-роуд почитатели, качвали се с джипове по прясно натрупания сняг на пистата, като с това възможността да се подготви теренът за каране на ски намалява.


Във връзка с това, всички ние, туристи и почитатели на зимните спортове, се обръщаме с призив: нека се забавляваме без това да пречи на другите  да се възползват от редкия шанс за ски туризъм в нашия край; нека бъдем солидарни и отговорни граждани и уважаваме, както желанието за ползване на природните условия, така и неимоверния труд, хвърлен от нашите доброволци, за да може ски туризмът в Етрополе да стане реалност.