В МБАЛ - Ботевград се състоя семинар на тема: „ОБЕДИНЕНИ В БОРБАТА С COVID-19“. Под формата на среща разговор с медиците и фармацевтите от община Ботевград проф. д-р Коста Костов (специалист по белодробни болести) и д-р Петър Чипев (пулмолог) споделиха своя опит в борбата с COVID-19.


Срещата се състоя на 17 декември. Тя бе организирана от Община Ботевград в полза на всички общопрактикуващи лекари и специалисти от доболничната и болничната помощ, както и магистър-фармацевти, развиващи дейност на територията на общината.


Д-р Чипев представи презентация на тема „Маскираният микроб“: Клинични характеристики на пневмонията при COVID-19, а презентацията на проф. Костов – „Детрониране на короната“ разгледа възможностите за лечение на COVID-19 в амбулаторната практика.


Срещата бе изключително полезна за мен, надявам се, и за колегите – сподели проф. Костов, който обеща, че тя няма да бъде последна, защото е важно да се споделя опит между лекарите, които са на първа линия в борбата с пандемията, независимо дали практикуват в големите държавни, частни или пък в по-малките общински болници. Всички сме заедно в тази борба, каза професорът, като подчерта, че високо цени работата на двамата си млади сътрудници от Ботевград, развиващи се в областта на пулмологията: д-р Петър Чипев и д-р Елеонора Стаменова.