Има нови попълнения в медицинския персонал на МБАЛ Ботевград. Това съобщи управителят Орлин Цветков след официалното откриване на обновената част на болницата днес. 


“През тази годината постъпиха двама нови лекари. Единият е хирург – д-р Тодоров, а другият д-р Делян Петров, е със специалност “Анестезиология и реанимация“. Имаме двама новозавършили лекари без специалност. Те са назначени в Акушеро-гинекологичното отделение и Отделението по реанимация. 


Ново попълнение е и д-р Цвети Владимирова, която през годините взе специалност по ендокринология и обмяна на веществата, съобщи Орлин Цветков. 


Един от младите лекари, който работи в МБАЛ Ботевград, е д-р Симеон Шуманов. Той върви по стъпките на своя баща – д-р Георги Шуманов – завеждаш АГО в ботевградското лечебно заведение.


Ръководството на болницата търси решение и на проблема с недостига на медицински сестри. “Още миналата година записахме три момичета да учат за медицински сестри. Вече са втори курс. И продължаваме да търсим желаещи да се обучават. Болницата поема разходите по обучението, като условието е те да останат да работят тук, съобщи още управителят на МБАЛ. -Освен подобряване на материалната база, целта ни през тази година ще бъде трудовите възнаграждения да стигнат заложените по колективен трудов договор в сектор “Здравеопазване“. Работим в тази посока“, допълни той. 


Да припомним, че всяка година в бюджета на Община Ботевград се предвиждат средства за специализация на млади лекари, които ще продължат своята професионална кариера в ботевградската болница.