Скъпи приятели, една от новите инициативи на Сдружение "За Етрополе" е създаването/издаването на сборника "История на борбата в Етрополе".
Ако погледнем назад във времето класическия стил в борбата има огромни традиции в нашия край. Клубът е дал на България редица медалисти – световни, европейски, олимпийски и републикански шампиони, а треньорската школа винаги е била на върхово ниво.
Вероятно много от младите хора в нашия град не знаят, че някои спортове имат невероятни постижения в спортното минало на Етрополе. А тези постижения са поредно доказателство, че освен прекрасни природни дадености, богато историческо наследство и невероятни възрожденски личности, Етрополе има и други поводи за гордост и самочувствие.
Бихме искали да призовем всеки, който разполага с фотографии, печатни материали, вестникарски статии и лични спомени за спортисти, спортни деятели и събития, свързани с развитието на борбата в нашия край, да се свърже с представител на нашето сдружение, за да поговорим и запишем всичко, което е съхранено като историческа памет.
Имаме обещание за пълна подкрепа и помощ от страна на Федерацията по борба в България. А после може да дойде ред на развитието и на волейбола в Етрополе.
Нека заедно пишем спортната история на нашия град! За да помним и се гордеем!


От сайта на Сдружението