В предварителния кръг „Форд Мото-Пфое” от турнира за Купата на България Чавдар Етрополе ще гостува на Доростол Силистра. В първата фаза ще вземат участие отборите от двете "Б" групи, както и четирите победители в зоналната надпревара.
Ето всички срещи от предварителния кръг:
Сливнишки герой Сливница – Академик София
Брестник-1948 Пловдив – Пирин Гоце Делчев
Доростол Силистра – Чавдар Етрополе

Алмус беер Сталийска махала, обл.Монтана – почива.
Мачът ще се играе на 15 октомври, от 15 ч. на стадион "Луи Айер" в Силистра. Доростол играят в Североисточната "В" аматьоркса футболна група , като са на 5 -то място в групата.
Победителите от трите мача, както и четвъртия тим, който почива в предварителния кръг, ще се присъединят към оставащите 28 отбора от двете Б групи. Така 32-та тима ще бъдат разпределени по жребий в І кръг на турнира.
Срещите от предварителния етап, както вече писахме, са на 15 октомври от 15 часа. Победителят трябва да бъде определен в един мач, като при равенство в редовните 90 минути следват продължения и дузпи.
В първата фаза ще вземат участие отборите от двете "Б" групи, както и четирите победители в зоналната надпревара.
Представител на ЗС на БФС в София в турнира ще бъде Банско, на ЗС във Велико Търново - Ком-Миньор от Берковица, на ЗС във Варна - Девня 2005, а пловдивската зона ще бъде представена от победителя в двубоя между Любимец и старозагорския Левски  на 10 октомври.
По решение на Изпълкома на БФС финалът за Купата на България през 2009 година ще се играе на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен.