Днес сутринта футболният отбор на "Балкан" започна подготовка за новия сезон. Тимът спечели промоция за влизане в "Б" група след административно решение на БФС за увеличаване броя на отборите в двата втори ешелона.

На първото занимание дойдоха 32 играчи. Присъстваха всички, които завършиха сезона в Югозападната "В" група, сред които вратарят Мартин Митев, Йонко Пейков, Димчо Ръждев, Христо Арангелов, Борислав Борисов, отсъстваше само Славик Раданов.  В групата бяха и напусналите малко преди края на първенството Ивайло Славов и Емил Шаламанов.

Приятна изненада бе появата на двама  бивши играчи на "Балкан", които досега се подвизаваха в други отбори - Стоян Боновски и Григор Стойчовски.

На първата сбирка не присъства президентът Тихомир Нинов, който е на почивка и ще се завърне в края на седмицата. Дотогава под ръководството на старши треньора Стоян Коцев и на двамата му помощници - кондиционния Петър Петров и на вратарите Борислав Йосифов, футболистите ще водят едноразова подготовка.

"Очаквам да пристигнат на проби още футболисти. Целта ми е за новия сезон тимът да се състои максимум от 25 играчи", каза Кано.