Обществената поръчка за избор на изпълнител, който да изгради приюта за бездомни животни, вероятно ще стартира през февруари или март месец. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов по време на днешния брифинг с местните медии.


Както информирахме преди дни, в проектобюджета на Община Ботевград за 2021 год. са заложени 296 100 лв. за изграждане на необходимия обект.


„Надявам се в началото на пролетта да започнат строителните дейности. Общината вече разполага с одобрен инвестиционен проект и разрешение за строеж“ – съобщи кметът Гавалюгов. Според него, по груби сметки поддръжката на приюта за бездомни животни ще струва между 5 000 и 8 000 лева месечно.


"Трябва да се назначи персонал, ветеринарни лекари. По изисквания животните трябва да се хранят и със съответната специализирана храна. По проект приютът ще е предимно за кучета, но ще служи и за подслоняване на безстопанствени коне, крави и други животни", обясни кметът.


Приютът да работи и като хотел за животни, но само когато има свободни места. Съответно тази услуга да се заплаща от собствениците на домашните любимци. Това е една от идеите, която се проучва в момента от общинското ръководство. По този начин приютът ще генерира финансови средства и ще помага за издръжката си.


Още по темата - във видеоматериала!