Приключиха ремонтните дейности на приютa за временно настаняване на безстопанствени животни в Ботевград. Те бяха извършени от фирма „Омега Билд Корект“ ЕООД, която направи основен ремонт на сградата, нов покрив, изгради административни и специализирани помещения, вътрешни и външни клетки за животните.


Днес Ева Нишева - управител на приюта и доскорошен еколог на общината, запозна Борис Борисов, който в момента изпълнява длъжността кмет на община Ботевград, с извършените до тук дейности.


„Това няма да бъде място за събирането на бездомни кучета и държането им тук дълго време. В приюта ще настаняване предимно болни, наранени и агресивни кучета. След като бъдат излекувани, чипирани и обезпаразитени, те ще могат да бъдат осиновявани. Процедурата е лесна. Когато лицето си избере любимец, той попълва въпросник/заявление. Поне два пъти се прави посещение в приюта за среща и опознаване с кучето. Накрая желаещите попълват и декларация, че ще се грижат добре за осиновеното куче.“ – обясни Ева Нишева.


Приютът е с капацитет около 50 кучета, като има място и за временно настаняване на други безстопанствени животни - коне и котки.