Отборът на Балкан се класира за Топ 16 на турнира за Купата на ФИБА Европа, след като завърши на второ място в група D в "балона" в Истанбул. На първо място е румънският Сибиу.  За следващата фаза се класира и третият в групата - Орадя, като един от най-добрите трети отбора. Домакините от Бешикташ останаха на последното четвърто място, въпреки че имат една победа (над Сибиу).


Останалите най-добри трети отбори са Рилски спортист, полският АНВИЛ Влоцлавек и белгийският Белфиус Монс-Ено.


Осминафиналите ще ще бъдат  на елиминиране и също ще се проведат в т.н. "балон" предвид мерките против разпространението на COVID 19. Домакините на осминафиналите и четвъртфиналите ще бъдат обявени по-късно. Турнирът ще завърши през април с Файнъл Фор.


Жребият за Топ 16 на турнира за Купата на ФИБА Европа ще бъде на 3 февруари в Мюнхен. Победителите в шестте предварителни групи плюс двата най-добри втори отбори ще бъдат поставени. Останалите 8 отбора, сред които е и Балкан, са непоставени при тегленето на жребия.


Поставените отбори са: Сибиу от Румъния, Ираклис Гърция, Ирони Нес Зиона от Израел, Парма Русия, украинските Днипро и Прометей (от предварителната група на Рилски спортист), Стал Полша и швейцарският Фрибург Олимпик.


Един от поставените отбори ще бъде съперник на Балкан в осминафиналните елиминации. Важно е да се знае, че в тях не могат да се срещнат два отбора от една предварителна група. Т.е. Балкан не може да се падне със Сибиу.


Непоставените отбори са: БАЛКАН,Рилски спортист,  Анвил Влоцлавек от Полша, Хероес Ден Бош от Нидерландия, румънският Орадя, Реджо Емилия от Италия, Белфиус Монс-Ено от Белгия и БК Киев от Украйна (от предварителната група, в която бе  Рилски спортист).