Уважаеми потребители,


На основание чл.2 ал.1 т.1 от Общите условия за предоставяне на ВиК услугите, одобрени от Държавната комисия за енергийно и воднорегулиране с решение №ОУ-09 от 11.08.2014г., в качеството Ви на собственик /ползвател/ притежател на вещно право на строеж на имоти, сте потребител на ВиК услугите, извършвани от дружеството ни.


В изпълнение разпоредбите на чл. 5 т. 13 от Общите условия, Вие сте длъжни да уведомите в 30 дневен срок ВиК оператора /“Водоснабдяване и канализация” ЕООД София/ за всички настъпили промени по идентификацията - смърт на титуляра на партидата, смяна на собствеността и др.


На основание чл. 59, ал.1, т. 1 от Общите условия, като потребител на услугите, е необходимо да се идентифицирате по следния начин:


- юридически лица - с пълно наименование, седалище и адрес на управление, адрес за кореспонденция и други данни по регистрация, лицето, което го представлява, ЕИК, банковасметка, документ, удостоверяващ правото Ви на собственост /ако имате такъв/;


- физическите лица – с трите имена, ЕГН и постоянен адрес по документ за самоличност, адрес на обслужвания имот и адрес за кореспондениця, телефон.


На основание чл. 59, ал.2 от Общите условия, ВиК операторът ще Ви открие партида след подаване на Заявление по образец и представяне за справка на документи, съдържащи данни за идентификационните белези, подробно описани по-горе в текста.


С оглед на това, че към настоящия момент Вие не сте депозирали необходимите документи за пререгистрация на партида /поради покупка на нов имот или смърт на титуляра на партидата/, Вие не сте абонат на дружеството, поради което ще бъдем принудени да преустановим водоподаването към имота Ви.


С настоящото Ви уведомяваме, че в 30-дневен срок, считано от 15.02.2021г., следва да представите необходимите документи и подадете Заявление по образец за пререгистрация на партида във “Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. София, бул. „Рожен” №15 или в техническите райони на дружеството към съответните общини.


След изтичане на 30-дневния гратисен период, ще дължите административна такса за пререгистрация на партидата.


В случай, че ВиК-операторът прекъсне доставянето на вода по Ваша вина, разходите по  възстановяването ще бъдат за Ваша сметка.