Тежка катастрофа между два ТИР-а доведе до затварянето на главен път Е-79, между Мездра и Ботевград, съобщиха от ОДМВР - София. Жестокият инцидент е станал между селата Скравена и Новачене. Двете тежкотоварни машини са се ударили челно. Към момента не са ясни причините, довели до произшествието. Сигналът е подаден към 8:14 часа. Двамата водачи са транспортирани към столична болница.


Материалните щети по двете возила са сериозни, като предниците им са буквално смазани.


Временно движението по пътя Ботевград - Мездра е спряно и в двете посоки за извършването на оглед. Температура на въздуха e -10 градуса настилката е суха. Обходният маршрут е Ботевград - София - Искърско дефиле II-16 и обратно.


Съобщение от УМБАЛ „Св. Анна“:


Стабилно е състоянието на единия от пострадалите при катастрофата между два ТИР-а на пътя Ботевград - Мездра, който е приет в столична болница. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение, където пострадалият е настанен.


Мъжът (роден през 1964 г.) е пострадал при челен удар на два ТИР-а между софийските села Скравена и Новачене. Той е приет в Спешното отделение на УМБАЛ „Св. Анна“. Към момента пациентът е със стабилни хемодинамични показатели, но все още не е приключила останалата част от диагностиката.


Сн.: BulNews