Този петък в канала на “Гласът на Ботевград” стартира новата рубрика “Глас Божи”, в която ще бъдат отразявани всякакви местни нередности и проблеми. За нея ще отговаря Кристиан Сираков, който следва “Медийна педагогика и художествена комуникация” в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. 


Кристиан изпъква още в ученическите си години, забелязан от учители в ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров”, които се доверяват на него за извънкласни дейности и училищни мероприятия. Ето какво сподели с нас Даниела Пенкова, класният ръководител на Кристиан: “За Кристиан Сираков мога да кажа следното: мислещ ученик, целеустремен, отговорен и дисциплиниран. Ученик със силно развито чувство за справедливост. Активен участник в много извънкласни дейности. Добротата и честността са ценни негови качества. Кристиан е от хората, които са готови да помагат на другите. Той е способен за момент да забрави своите интереси и самия себе си! Той е изключителен артист. (Никога няма да забравя невероятното му представяне в една драматизация по идея на притчата “Време за броене“, с която класът ни се представи на един благотворителен концерт, участието му в различни инициативи, посветени на 23 април - Световен ден на книгата и авторското право, участието му в клуба “Математика с Геогебра“) Ако трябва да събера в една дума личната ми оценка за Кристиан, това е: МЪДРОСТ! Защото мъдростта е ум, надарен с доброта!“. 


- Кристиан, какво те мотивира да се включиш в новата рубрика “Глас Божи”? 


- Възможността да правя нещо, което е забавно, но същевременно значимо. 


- Какви са твоите качества, които те правят подходящ за нея? 


- Смятам че съм дисциплиниран, изпълнен с желание за борба с несправедливостите човек, упорит и готов да застане пред камера и да изкаже своето мнение, защото Гласът е моето оръжие! 


- Какво ще кажеш на хората, които нямат доверие в институциите? 


- Всеки път, когато имат съмнение в работата на дадена институция, да не се колебаят и да ни пишат! 


- Какво те мотивира да се бориш с нередностите? 


- Фактът, че ние (младите хора) сме бъдещето на нашата страна. Наш дълг е да се борим за по-светло бъдеще. 


Момчето е амбицирано да покаже, че младите могат активно да допринасят за развитието на обществото и да работят наравно с възрастните и съвместно с институциите за отстраняване на проблеми, които засягат всички ни! 


Продуцентите на “Гласът на Ботевград” пък приветстваха Кристиан от Фейсбук страницата на медията и обещаха, че ще бъдат винаги до него в борбата с нередностите, за да може Ботевград да бъде по-хубаво място за всички! 


Първия репортаж за “Глас Божи” може да гледате в петък (19-ти февруари) от 20:00 в Youtube канала на “Гласът на Ботевград”.