Балкан започва днес битката за efbet Купата на България. Съперник на четвъртфинал на нашия тим е бургаският Черноморец. Срещата е от 20:00 часа и ще бъде излъчена на живо по МAX Sport 2 HD. Турнирът се провежда в “Арена Асарел”  в Панагюрище и за първи път ще бъде без публика заради пандемията от COVID-19.


В своята история Балкан е четири пъти носител на Купата на България като за последно печели преди 33 години (1970, 1986,1987 и 1988).


През миналия сезон 2019/20, който бе предсрочно прекратен, тимът на Йовица Арсич стигна до финал, който загуби от носителя на Купата в последните две години Левски Лукойл. Тимът спечели трофея и през миналото издание на турнира, което бе в Панагюрище, през 2019 година.


При успех днес Балкан може да се изправи на полуфинал срещу победителя от двойката Рилски спортист - Академик Пловдив. Другият поток четвъртфинали са в петък между Левски Лукойл - Спартак Плевен и Ямбол - Берое. Полуфиналите са в събота, а носителят на Купата ще бъде определен в понеделник на 15 март. 


Балкан и Черноморец се срещат три пъти този сезон като резултатът е две победи и една загуба в полза на ботевградчани. За последно двата тима играха един срещу друг на 27 февруари. Тимът на Васил Евтимов, който е определян именно за една от сензациите на първенството, достна до рекордното пето място след втория етап и е смятан за един от най-неприятните съперници за Купата.


Балкан обаче показа, че може да се справи с всеки отбор този сезон, достигайки отново и до плейофите на ФИБА Къп, а ще успее ли да върне в Ботевград Купата отново след 33 години, предстои да разберем в следващите дни. 


Гледайте първия мач на шампионите от Ботевград на живо днес от 20:00 часа по MAX Sport 2 HD. Спортните канали вече са достъпни и в мрежата на Кабелна телевизия "Ботевград".


Статистика от мача на живо следете ТУК.