Това показва отчетът, внесен в деловодството на общинския съвет. „2023 беше трудна, но мога да кажа и успешна, тъй като в края на година дружеството завършва с положителен финансов резултат. Печалбата е около 200 хиляди лева.“ - това заяви управителят на МБАЛ Ботевград - Орлин Цветков. „Годината беше трудна, тъй като през първите три месеца все още течеше ремонт в здравното заведение. Благодарение на добрата организация на колектива на болницата и строителната фирма през април всички отделения се настаниха в обновените си помещения. Годината беше трудна и заради нуждата от нова апаратура - най-вече скенер. Успяхме да закупим нов, благодарение на съвместните усилия на болницата, общината и дарители. Два месеца преди това обаче, докато течеше обществената поръчка, бяхме принудени да спрем изследванията със скенер и всички пациенти се возеха до Окръжна болница „Света Анна“ в София.“ - допълни Орлин Цветков.


В края на годината са увеличени и всички заплати на работещите в болницата, съгласно сключения Колективен трудов договор. От 1 януари т.г. санитарите получават новия размер на минималната заплата, който е 930 лева.


Ботевградската болница за поредна година завършва с финансова печалба. „Основният фактор за това е персоналът на болницата. Медиците, които са спечелили доверието на пациентите. След ремонта търсенето се увеличава от пациенти от съседни общини и района. Към добрите битови условия трябва да прибавим и стремежа ни да разполагаме с модерна апаратура, а лекарите винаги да имат на разположение нужните им медикаменти“ - коментира още Орлин Цветков.


През миналата година болницата е посетена от над 5 000 пациенти, а спрямо 2022 година броят на лекуваните пациенти се е увеличил с 200-300 души.