Кандидатите за народни представители от листата на ПП ГЕРБ за София област Младен Маринов, Николина Ангелкова и Дамян Маринов разговаряха днес с жители на Ботевград. 


Пред наш репортер г-жа Ангелкова заяви, че ПП ГЕРБ ще продължи своята предизборна кампания именно по този начин – очи в очи с хората. 


„Броят на случаите от коронавирус се покачва всеки ден. Вземането на мерките е именно с оглед запазване здравето и живота на хората. Винаги сме били сред хората, не само в рамките на предизборната кампания. Вярвам, че всички те отчитат това, което е направено до момента както по отношение на София област, така и за община Ботевград. Така че няма да организираме групови събития. Продължаваме с лични разговори, с откритост, честност, спазвайки мерките на Министерството на здравеопазването“, коментира тя. 


„Предприетите мерки не са в полза на нашата кампания, а в полза на хората. Премиерът не се двоуми да вземе такова решение. Натискът върху болниците е голям“, допълни Младен Маринов. 


Николина Ангелкова очерта основните проблеми на общините в София област: „Те са свързани с инфраструктурата – пътната и ВиК. Това, което е ключов приоритет в програмата на ПП ГЕРБ за следващия управленски мандат, е свързано именно с продължаване на инвестициите в тази сфера. Така че ние ще продължим максимално да подпомагаме София област и да съдействаме проектите на нейната територия да се случват, ако ни се гласува доверие на 4 април с номер 28, под който е ГЕРБ - СДС в бюлетината.“. 


„Изгражда се вече трасето Видин – Ботевград. То ще даде изключително достъпна връзка с цяла Северозападна България. Пътят до София е кратък и Ботевград със сигурност ще продължи да се разширява и ще се превърне в един много важен център, особено по отношение на IT компаниите, изобщо на компаниите, на които са необходими технологични кадри с оглед и на това, че тук се намират едни от най-големите производители на части за автомобилната индустрия. Ще продължим да работим в тази посока. 


Ключов приоритет за община Ботевград е професионалното образование, неговото модернизиране. До 5 на сто от брутния вътрешен продукт се предвидили да бъдат инвестирани в образованието, в материалната база на учебните заведения и на детските градини, разбира се, защото обучението започва от най-ранна детска възраст. Залагаме на дуалното обучение, за да има квалифицирани кадри за нуждите на пазара на труда, каза още Николина Ангелкова, която е втора в листата на ГЕРБ за 26 МИР – София област и продължи: „Разбира се, основни приоритети в нашата програма са да имаме стабилни доходи, сигурно управление, перспектива за развитие. Няма да променяме данъчната политика, защото тя работи. Правителството и премиерът Борисов доказаха, че винаги, когато ние поемем обещания, ги спазваме, полагайки много труд и усилия. Поехме ангажимент да бъде увеличена минималната работна заплата, тя достигна 650 лева в края на този мандат. За следващия четиригодишен мандат предвиждаме да бъде 1000 лв., ежегодна актуализация на пенсиите. Продължаваме с програмата със санирането,  помните, когато стартира, колко критики отнесе от опозицията, но всички виждаме, че резултат има, тя работи и се иска от хората. Програмата ще бъде не само за многофамилните жилищни сгради, но и за еднофамилните къщи.


Разчитаме на подкрепата, разчитаме на това хората да виждат, че в рамките на последните три управления наистина много се направи и много предстои да бъде направено. С подкрепата ще реализираме това, което сме си поставили за цел.“. 


В допълнение водачът на листата Младен Маринов заяви: „Хората поставят едни и същи въпроси, отнасящи се до инфраструктурата – пътища, свързаността на населените места, достъп до малките населени места, достъп до чиста питейна вода, работни места, образование и сигурна среда за живот. Здравеопазването също е във фокуса на нашите срещи. По всички проблеми в тези сфери е работено системно и през настоящото управление. Има още какво да се направи, но това е нашата заявка – да работим и да надграждаме направено до момента.“. 


По време на днешната предизборната обиколка на кандидатите за народни представители, която започна от кооперативния пазар в Ботевград, търговци поискаха от Дамян Маринов, в качеството му и на общински съветник, да съдейства за решаване на проблеми, които затрудняват работата им, особено в пазарния ден.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Платена публикация