Кандидатите за народни представите от листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Софийска област – Младен Маринов, Николина Ангелкова и Дамян Маринов проведоха срещи в селата Скравена, Радотина и Гурково.


Пред кмета на Скравена Методи Драганов те са поели ангажимент да съдействат за осигуряване на външно финансиране за подмяна на настилката в центъра на селото. 


“Паметникът-костница на Ботевите четници е със статут на обект с историческа и художествена ценност и с категория “Национално значение“. Всяка година на 2 юни пред този паметник се събират много хора, за да отдадат почит на героите. В чест на Ботевите четници в Скравена се провежда и тържествена заря-проверка. Също така към обекта има туристически интерес. Това налага благоустрояване на центъра на селото – подмяна на настилката, която не е в добро състояние“, коментира Дамян Маринов. 


В Радотина кандидатите за народни представители посетиха овощните градини на фирма “Яблена натура“ и се срещнаха с нейния собственик  - Цветан Цеков. По време на срещата бе обсъдена възможността градините да станат достъпни за организирани посещения на ученици. Така подрастващите ще мога да се запознаят отблизо с отглежданото на овошки и биопроизводството на ябълки, круши и вишни, както и на други продукти от тях. За осъществяване на тази хубава идея Дамян Маринов ще проведе среща с ръководството на ОП “Туризъм“ към общинската администрация.


Кандидатите за народни представители се срещнаха и с друг представител на бизнеса в нашата община – Цветан Каменов, собственик на мандра “Каменов“ в село Гурково, за да чуят от първо лице пред какви проблеми са изправени хората, които развиват такава дейност.


“Видях работещи бизнеси, които могат да са гордост не само за българската, но и за всяка икономика от ЕС. Моят призив е на 11 юли да си подредим държавата така, както са подредени органичната ябълкова градина на “Яблена натура“ и мандра “Каменов“, коментира след срещите Младен Маринов – водач на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Софийска област.


“Нашата предизборна кампания ще протече точно по този начин – лични срещи и разговори с граждани, производители, кметове, представители на неправителствени организации и други“, добави Дамян Маринов.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!