Баскетболистите на Балкан победиха като домакини Берое със 106-84 (22-23, 25-25, 29-17, 30-19). Това бе техен първи успех срещу тима от Стара Загора от началото на шампионата след две загуби.


Балкан изигра много силно второ полувреме, след първите две части изоставаше с 1 точка - 47-48.  Само през второто полувреме резултатът е 59-36.


За първи път домакините стигнаха до двуцифрена разлика в седмата минута на третата част при 70-59, 11 бе разликата и след нейния край - 76-65. В последната четвъртина Балкан продължи да доминира осезаемо, в 34-та минута премина границата от двайсет точки - 94-72, а до края на срещата  вкараха и над сто точки - 106-84.


Преди тази среща и двата отбора имаха сериозни кадрови проблеми заради контузии на основни баскетболисти. Балкан бе без Тауан Ейджи, който на вчерашната тренировка получи контузия след сблъсък със свой съотборник. Съвсем малко игра и Давонтей Джордан около 5 минути, който все още видимо не се е възстановил от травмата, която получи в полуфинала за Купата след лошо падане.  В състава на гостите от Стара Загора липсваха националите Николай Стоянов и Ваклинов, както и един от американците - Фейгън.


Шестима от Балкан завършиха с двуцифрено измерение на вкараните точки. Най-резултатен с 24 бе Дарко Балабан, той има и 7 борби.  Капитанът Димитър Димитров отбеляза 19 точки. Радващо е, че вече започва все по-уверено да играеслед продължителното възстановяване и Станимир Маринов, който е с 14 точки и 6 асистенции. С 13 точки е Крис Минков, а дабъл-дабъл от 12 точки и 10 асистенции са на сметката на Сияни Чеймбърс. С 10 точки и 7 асистенции много добре се включи Божидар Аврамов. Денислав Вутев завърши с 8 точки за 12 минути на полето, с 3 е Здравко Христов, 2 има Марин Маринов, с 1 е Илиян Пищиков.


За Берое петима баскетболисти са с двуцифрен актив от точки. С 16 е Кейлъб Бишъп, по 15 имат Павел Маринов и Джими Гавин, с по 13 са  Брейди Роуз и Сейдариън Рейнс.


Следващата седмица на Балкан му предстои участие в един от "балоните" от Топ 16 на турнира за купата на ФИБА Европа. Този турнир е в Ботевград от 23 до 25 март. След мача с Берое треньорът на Балкан Йовица Арсич каза, че все още не е наясно със състоянието на Тауан Ейджи.


Сн.: БК БАЛКАН