Този уикенд София ще е  домакин на Турнир на регионите при родените 2006/2007. Надпреварата този уикенд ще представи уменията на момчета и момичета от София, София Област, Загоре/Родопи и Добруджа/Мизия. Турнирът ще се проведе от 26 до 28 март в зала „Триадица“.


В състава на отбора на София област са пет момчета от Балкан. Това са Александър Гавалюгов, Велизар Георгиев, Виктор Груев, Николай Нецов и Кристиян  Василев. Треньори на сборната формация са Николай Хаджиев - Евробаскет Благоевград и Веселка Тодорова - Рилски спортист.

Турнирът е инициатива на БФБаскетбол и се провежда за втори път за тези набори. Преди няколко години Сливен беше домакин на подобна надпревара с подкрепата на „Развитие“. Подобна надпревара имаше и в Габрово.

Тази година инициативата е по програмата на ФИБА Youth Development Fund. Тя ще замести отпадналите заради пандемията с Ковид-19 и епидемията с коронавируса в света турнири по проекта в Косово и Турция. Осемте отбора вече проведоха по два няколкодневни лагера, на които бе извършен и подбор за импровизираните финали в София.

Всички мачове ще можете да проследите в каналите в социалните мрежи на БФБаскетбол.