Днес в Ботевград при отлична организация се проведе футболният турнир за деца до 10 години в памет на легендата на ботевградския футбол Васил Редовски. Участващите осем отбора, разделени в две предварителни групи, оживиха  стадион "Христо Ботев" - нещо, което не се бе случвало отдавна. Това бяха Балкан, Козаро Ботевград, Правец, Чавдар Етрополе, Локомотив Мездра и столичните Септември, Локомотив София и Витоша Бистрица.Малките футболисти създадоха прекрасно настроение, с тях бе и дългоочакваното чудесно пролетно време.


Двата отбора от Ботевград - Балкан и Козаро, бяха в една предварителна група. Победител в нея стана Балкан, който в първия мач се наложи над Козаро с 2-0, загуби втория от Локомотив Мездра с 0-1, в третия победи столичния Септември с 3-0. В другите две срещи момчетата на Козаро Ботевград завършиха 1-1 със Септември и отстъпиха пред Локомотив Мездра  0-2.


В полуфинала малките футболисти на Балкан загубиха от Локомотив София с 2-0 и след това играха за третото място. В този мач те срещнаха друг столичен тим - Витоша Бистрица. През първото полувреме поведоха с 1-0, през второто обаче допуснаха обрат след два бързи гола на техните връстници, но в последната минута успяха да изравнят за 2-2 и така се стигна до изпълнение на дузпи. Малките балканци вкараха на два пъти, докато Витоша не можа да отбележи нито веднъж. По този начин възпитаниците на треньорското трио Мариян Маринов, Николай Николов и Здравко Атанасов взеха бронзовите медали.


Победител в турнира стана столичният Локомотив, който на финала се наложи над съименника си от Мездрас 6-0.


За всички деца от осемте отбора имаше спечиални грамоти за участието им в турнира "Редовски Къп 2021". Медалите и купите на призьорите бяха връчени от общинския съветник Тихомир Найденов. Освен бронзовите медали, за Балкан имаше и две индивидуални отличия. За най-добър играч бе обявен Ивайло Влахов - наградата му бе връчена от внука на легендата Васил Редовски, който носи и трите му имена - Васил Иванов Редовски, а за най-добър вратар - Александър Вутов.


Целият турнир премина под знака на феърплея, като огромна роля за това имат както децата и техните треньори, така и двамата рефери, ръководили всички срещи - Димитър Томов и Николай Николов.