Баскетболистите на Балкан записаха второ поражение в третото завъртане от редовния сезон на НБЛ. Те отстъпиха при гостуването си на втория в класирането Левски Лукойл със 78-74 (16-24, 24-15, 24-17, 14-18). Това означава, че зелените ще завършат твърдо на третото място в редовния сезон и ще чакат завършека му, за да разберат кой ще бъде на шестото място  и техен съперник в  четвъртфиналния плейоф.


Дали загубата на Балкан, по-точно - победата на Левски Лукойл е заслужена, е трудно да се твърди еднозначно.  Статистическите показатели показват известно предимство за домакините: стрелба 48%  на Левски срещу 42 на Балкан, леко превъзходство в борби под двата коша - 37-33. 


Извън статистиката, обаче, се наби в очите на всички в залата и най-вече пред телевизионните екрани, че за пореден мач на Левски Лукойл съдийските отсъждания  бяха с доста различни критерии, и то във вреда на неговия съперник. Особено фрапиращо   след като зелените поведоха с 10 разлика. Това не се отнася само за този мач. Защото абсолютно същите претенции и заключения имаха съвсем наскоро и от Берое, и от Академик Пловдив, и от Черноморец именно в мачовете с втория в класирането.


Съвсем друг е въпросът дали при обективно съдийство Балкан би могъл да спечели тази среща. Това  предстои да се анализира от треньорското ръководство и от самите играчи на Балкан.


За статистиката. Най-резултатен за Балкан със 17 точки бе Божидар Аврамов, той направи и 7 завършващи подавания. С по 13 точки са Сияни Чеймбърс и Димитър Димитров, 10 има Дарко Балабан.  6 точки са на сметката на Ейджи,5 - на Николай Грозев,  с по 4 са Станимир Маринов и Крис Минков, 2 има Давонтей Джордан.


За победителите над всички бе Христо Захариев с 26 точки, 16 има Тасич, 15 - Костов.