Днес в среща от отложения 23 кръг на Югозападната трета лига Балкан спечели като домакин на Банско с 1-0. Това бе осма победа на зелено-черните от началото на пролетния полусезон, в срещите досега имат и две равенства като гости.


Успехът бе постигнат трудно, въпреки че домакините имаха надмощие през по-голямата част от мача. Единственият гол бе отбелязан в 77-та минута от Здравко Атанасов, който малко слек като се появи в игра, с мощен шут от около 22 метра не остави шансове за вратаря на Банско.


Гостите, които са на предпоследното 17-то място, но с добри изяви през пролетта, бяха дошли с една-единствена цел - да не загубят. Бяха построили добре играта си, разчитаха на контраатаки, но не можаха да нанесат удар, който да затрудни вратаря на Балкан Котев.


В същото време в играта на Балкан липсваше онази свежест, която показаха в събота при разгрома над Оборище с 8-1.  Но въпреки трудностите победата им бе абсолютно заслужена, имаха много повече реални голови положения.


Резултатите от останалите мачове от отложения 23 кръг: Перун Кресна - Марек 1-6, Вихрен - Пирин Гоце Делчев 1-0, Беласица - Оборище 3-2, Ботев Ихтиман - Кюстендил 0-1, Сливнишки герой - Гранит Владая 1-0, Пирин Разлог - Левски Чепинци 3-1, Велбъжд - Рилски спортист 1-1, Надежда Доброславци - Чавдар Етрополе 0-3


Балкан запази шестото място в класирането с 45 точки. В следващия 28 кръг тази събота, 24 април гостува в Петрич на третия в класирането Беласица, който е на 2 точки от втория Марек и на 3 от лидера Вихрен.