Преди години Мис България беше едно от събитията на годината. Вече не е така, защото някои момичета направиха пари на гърба на титлата, писа списание "Слава". Кои са трите Мис България, които според списанието станаха милионерки?
Най-известната и богата Мис България, според списанието, е Мис България 1995 - Жени Калканджиева. Преди да се яви на конкурса, който променя живота й, една от най-красивите българки е сервитьорка в столичния квартал в "Надежда". В момента Евгения Калканджиева-Манова държи силната модна агенция Визаж, чието име носят два салона за красота в София. Има също и фешън тв канал.
През 1998 на конкурса Мис България - Вселена изгря нова звезда - красавица с класически черти покори журито и публиката. В момента Наталия Гуркова, която от 5 години живее в ЮАР, усилено инвестира в недвижима собственост в София, според сп. Слава. Нюхът на дългогодишния й приятел Джордж, който е финансов консултант, сигурно я е насочил към големите печалби. Преди месеци тя бе засечена и да купува огромни количества бижута от екзотично муранско стъкло в София. Тогава тя сподели, че смята да отвори в ЮАР бутик и да върти бизнес в странство с доставените от тук стоки.
Ивайла Бакалова - Мис България 2001 - е и единствената от голямата тройка, която стана майка. След като посвети две години на дъщеря си Рая, тя се хвърли първо в промоутърския бизнес. След скандалите, които станаха около "Пик Енд Мор", днес красавицата е заложила на агенция за недвижима собственост и фирма за продажба на хотелско оборудване, които заемат здрави позиции на пазара