Тимът на Евроинс Черно море спечели първия си мач от група А на първото издание на Еврохолд Балканска лига, побеждавайки като домакин сръбския Раднички (Крагуевац) с 86:79. Най-резултатен за българския тим беше комбо гардът Кори Макинтош с 25 точки и 6 асистенции, бразилският център Атила Сантош направи уникален "дабъл-дабъл" от 19 точки и 17 борби, а Желко Божович завърши с 15 точки за успеха на варненци.

Дувняк наниза 14 точки, а Драшкович завърши с 13 точки и 10 борби при поражението на Раднички.

Силен мач за "моряците" направи националът Юлиян Радионов, като добро впечатление направиха и младоците Николай Колев, Александър Янев и Симеон Илиев.

Двубоят не започна добре за Черно море, като гостите от Крагуевац успяха да поведат с 15:9, но впоследствие добри изяви на Сантос и Божович доведоха до намаляване на дифицита на 14:15, 2 минути преди края. Българите изравниха напълно играта, а и резултата, като след 10 минути игра той бе 19:19.

През втората четвърт съставът на Черно море заигра с по-голямо самочувствие и след  първите няколко минути направи серия от 8-0, 7 минути преди края полувремето. С уникални извеждащи пасове ще се запомни в тази част плеймейкърът Юлиян Радионов. До почивката резултатът вървеше между 5 и 7 точки за "моряците". В самия край на полувремето резултатът стана 38:37 в полза на българския тим, а точна стрелба на Николай Колев 4 секунди преди сирената оформи крайното 40:37 за първите 20 минути.

В третата четвърт зрители в зала "Конгресна" във Варна се нагледаха на честа смяна на водачеството. Ситуацията на терена се запази по същия начин и през последната четвърт. Пет минути преди нейния край Раднички поведе с 55:54, но в следващите минути отборът от морската столица отново водеше в резултата.

Евроинс Черно море дори имаше преднина от 10 точки за 69:59. Тимът на Даниел Димитров продължи да води, като 59 секунди преди финалната сирената резултатът беше 78:70 за българския състав. Последваха две бързи тройки на Пешич и Драшкович, а Кори Макинтош вкара само един от двата си наказателни удари. Впоследствие гостите намалиха разликата само на 2 точки за 79:81, но в последните 2 атаки за Черно море Макинтош и капитанът Симеон Ценов бяха безпогрешни при изпълнение на наказателни удари от фауллинията за крайното 86:79 за "моряците".