Фалит на настоящото дружество и създаване на чисто нов клуб, който да продължи участието си в НБЛ и през следващия сезон. Това ще опитат да направят в Черно море, след като получат данните от стартиращия днес одит. Очаква се проверката на документите на моряците да покаже, че те дължат около 250 хиляди лева. До момента е ясно, че Националната агенция по приходите има да събере 110 бона. От Черно море обаче имат да изплащат задължения към редица баскетболисти, както настоящи, така и бивши, хотели, ресторанти и други фирми, чиито услуги са били ползвани през последната година.

Според информация на „Тема Спорт”, варненци ще бъдат дадени на съд от някои от напусналите вече играчи. Те дължат пари и на актуалните си такива, след като все още не са им издължени заплатите от края на 2015-а. Настоящото ръководство очаква съдебен иск от страна на преминалия в Левски Станислав Славейков. Неговият договор така и не е бил прекратен с анекс, когато той се завърна при сините в началото на декември... Подобна заявка е отправил и сърбина Никола Маравич.

Предвид всичко това, бъдещето на Черно море изглежда е свързано само с фалит на дружеството. Кандидатите да оглавят Управителния съвет, чиито имена така и не се съобщават официално (знае се, че единият е Павлин Николов), едва ли ще се съгласят да стартират ръководството си на клуба със задължения в размер на четвърт милион. Отборът ще довърши сезона, до края на който остава един месец, след което най-вероятно ще влезе в процес на закриване. За да може обаче новото дружество да стане част от НБЛ без да пропуска никакво време, то ще трябва да бъдат запазени школата на клуба, както и той да получи разрешение от останалите ръководни фактори в баскетболната федерация и Лигата.

Именно по подобен начин миналото лято Левски бе запазен в НБЛ, въпреки че бе основан нов клуб – Левски 2014.

Хари Латифян, "Тема Спорт"