Намерението е магазинът да бъде готов до края на 2021г


В края на месец април софийската фирма „ВАН Холдинг” е внесла официално писмо за инвестиционното си намерение  за „Изграждане на магазин за хранителни стоки вУПИ II-за търговска дейност, детска площадка, паркинг и трафопост, кв. 198, гр. Ботевград“.
Площадката, където ще се реализира инвестиционното предложение, има обща площ от 6740 кв.м. За целите на инвестиционното предложение се предвижда основно изграждане на сграда за търговска дейност, детска площадка, паркинг и трафопост. Застроената площ ще бъде около 2670 кв.м. Основната част на сградата, поместваща обществената функция, ще бъде разположена на едно ниво, кота нула . На същото ниво се предвижда и изграждането на аптека. Странично от магазина от юг е предвидено да се построи детска площадка. Ще бъде изграден и автомобилен паркинг с осигурени 84  паркоместа, като достъпът до него ще се осъществява от ул. „Севаст Огнян“. Към обекта се предвижда и изграждане на два трафопоста. Единият ще бъде разположен в източния край на имота, а другият в западния.
Обектът попада в трета категория по ЗУТ като сграда за обществено обслужване и търговия с капацитет от 200 до 1000 места за посетители, като очакваният максимален брой посетители ще бъде около 557 души.
Предвижда се строително - монтажните работи да започнат и да приключат през 2021 г., кото по време на строителството на обекта ще бъдат ангажирани около 60 души, става ясно от внесеното инвестиционно намерение.