На 25 май в местността Костина - село Рибарица традиционно се проведе възпоменателен митинг, посветен на 142-та годишнина от Епилога на Априлското въстание и гибелта на войводата Георги Бенковски.


Георги Бенковски е убит след предателство, пронизан от куршум. Великият българин е предаден от дядо Вълю и загива в Тетевенския балкан, край река Костина. Като доказателство за неговата смърт, главата му е отрязана и изпратена в София, като преди това е измита в „Кървавото кладенче“, което се намира в близост до лобното му място.


Гост на възпоменателния митинг за смелостта и саможертвата на Георги Бенковски, начело на бунтовниците и редом с тях в най-тъмните часове на революцията, беше:  Красимир Каракачанов – досегашен зам.-министър председател на по обществения ред и сигурност и министър на отбраната.
Думи на признателност към делото на Априлци поднесе д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен: ,,Намираме се на мястото, пропито с кръвта на един от най-големите революционери и водач на Априлското въстание Георги Бенковски. Свободата, която имаме днес, ние българите дължим на безстрашието на Бенковски и неговите съратници. Главата е отсечена, но мислите и делата никога не ще се покосят!“. На митинга присъстваха и   Николай Нанков – досегашен министър на регионалното развитие и благоустройството, Иван Миховски – народен представител, Георги Терзийски – Областен управител на Област Ловеч,  Бойко Пъдарски – зам.-областен управител на Област Ловеч, полковник Петър Банков – Командир на Военновъздушна учебна база ,,Георги Бенковски“ - град Долна Митрополия, Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен, Борис Врабевски – зам.-кмет на Община Тетевен и   Тони Стоев – зам.-кмет на Община Тетевен.


Клетва пред паметта на Гаврил Груев Хлътев и героите от Април 1876г. положиха възпитаниците от СУ „Георги Бенковски“ – Плевен.


След поднасянето на венци и цветя пред паметника на войводата, представители на клуб „Традиция“ пресъздадоха последните минути от живота на водача на Априлското въстание.
От РК „Традиция” – гр. Етрополе участваха Марин Кубетски,  Цветан Тодоров, Григор Илчов и Марин Начев.