Днес беше вторият ден от Републиканския шампионат по приложно колоездене, което се провежда в Етрополе. Мероприятието имаше практическа насоченост, като състезателите показаха на терен своите умения.


Домакин и организатор е Община Етрополе, в лицето на кмета Димитър Димитров, със съдействието на Национално движение по приложно колоездене, БЧК и РПУ – Етрополе. Главен съдия на състезанието е Милчо Крумов – дългогодишен деятел на приложното колоездене, заслужил деятел на българските автомобилисти. 
В двора на СУ „Христо Ясенов” бяха строени за откриването и отборите, които участват в Националния туристически събор. След това те се оттеглиха на площадката пред Болницата – т.н. „Езерото” за практическо приложение на придобитите сръчности и умения.
На откриването присъстваха: Станка Димитрова –заместник-кмет на Общината,  Ваня Най денова -Старши експерт "Образование и култура", Светослав Кръстев - председател на национално движение по приложно, колоездене „Младежта за безопасно движение”  към СБА, Любомир Лазаров – председател на СБА в Ботевград.
В състезанието по приложно колоездене участват отборите от Берковица, Етрополе, Пирдоп, Челопеч и Силистра. Заместник-кметът на Общината Станка Димитрова откри състезанията, като пожела на всички отбори успех в надпреварата.
Председателят на национално движение по приложно колоездене към СБА Светослав Кръстев благодари на домакините и организаторите за създадените прекрасни условия за провеждане на предстоящия състезателен ден, на Кати Дочева заради нейния принос за връщане на приложното колоездене в Етрополе- Поздрави и състезателите, които участват за първи път в такова състезание и пожела на отборите от двете мероприятия, колоезденето и туристическия събор, състезанието „наистина да бъде празник”.
След това връчи плакет от името на ръководството на СБА на Станка Димитрова за нейния принос за спокойното и безпроблемно протичане на състезанията, които се провеждат в Етрополе. Плакет получи и дългогодишната състезателка по приложно колоездене от Берковица – Йоана Трендафилова, която продължава да помага на своя треньор и отбора и след прекратяване на състезателната си дейност. 
Символичен поздрав към всички участници и организатори на състезанията отправиха танцьори от ТА „Балканска младост”. На фона на топлото и слънчево време, прекрасните им изпълнения допринесоха денят наистина да бъде празник.
След последните указания на главния съдия Милчо Крумов, състезатели, съдии и публиката се отправиха към двете площадки за приложно колоездене в двора на Гимназията.


Текст:  Христо Христов


Снимки: Христо Христов и Илияна Петкова