На 2-ри юни в залата на Общинска администрация – Етрополе се проведоха консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ за предстоящите парламентарни избори на 11 юли 2021 г.


Консултациите бяха насрочени със Заповед на Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров, като за провеждането на консултациите той бе упълномощил заместник – кметът на Общината г-жа Росица Христова. На консултациите присъстваха г-жа Цветина Чипева – Секретар на Община Етрополе, г-жа Нели Сейменарова – Началник отдел „ФСДБиЧР, г-жа Росина Герасимова – Началник отдел „КАОГ“, г-жа Бистра Павлова – Юристконсулт и Иванка Найденова – протоколчик.


Консултациите започнаха с проверка на документите на представителите на партиите и коалициите. Съгласно Решение №12-НС на Народното събрание от 26.05.2021 г. на РИК София област са определени броя на членовете на СИК и ПСИК. За секциите с избиратели до 500 души комисията е от 7 души, а за секция с избиратели над 500 души комисията е 9 членна комисия.


Броят на работещите в избирателните комисии е разпределен както следва:
-  КП „ГЕРБ и СДС“ – 45 / в т.ч. ръководни 19/;
-  ПП „Има такъв народ“ – 30 /в т. ч. ръководни 13/
-  КП „БСП за България“ – 26 / в т.ч. ръководни 11/;
-  ПП „ДПС“ – 21 / в т.ч. ръководни 7/;
-  КП „Демократична България -обединение“ – 20 / в т.ч. ръководни 7/;
-  КП „Изправи се! Мутри вън!“  - 20 / в т.ч. ръководни 3/;


Секретарят на Община Етрополе г-жа Цветина Чипева уведоми представителите на политическите партии, че всички членове на СИК, които имат желание да се ваксинират срещу COVID-19 трябва подадат списък в Общинска администрация - Етрополе, за да може своевременно да се подаде информация към РЗИ.


Текст и снимка: Общината