Председателят на Общински съвет – Ботевград д-р Илин Черняшки отчете и разпредели средства, събрани от благотворителния футболен мач между отборите на общинските администрации и общинските съвети на Ботевград и Етрополе. Спортната проява се състоя на 12 юни в Ботевград. Общо 1 105 лева бяха събрани от провеждането й.  


Днес в зала „Ботевград“, в присъствието на зам.-кмета Борис Борисов и на двама общински съветници, които взеха участие в мача – Любчо Василев и Иван Редовски, д-р Черняшки обяви, че 370 лева от сумата ще бъдат предоставени на Десислава Павлова, която има сериозен здравословен проблем. Със средства в същия размер ще бъдат подпомогнати братята Илиян и Лъчезар Николови. За двете момчета се грижи тяхната баба. Родителите на децата са починали.


Третата част от сумата – 365 лева, отива за подпомагане каузата, подета от общинската съветничка Лили Димитрова, а именно обновяване на детската площадка зад новата църква „Успение на Пресвета Богородица“. 


„Използвам случая да благодаря на всички участници, на всички, които дариха средства, на колегите общински съветници, на  г-н Везенков, който осигури екипите за футболния отбор на Ботевград, на мажоретния състав, на клуба по спортна акробатика, на децата от детско-юношеската школа на ФК „Балкан“ и на всички граждани, които проявиха съпричастност към благотворителната инициатива“, каза председателят на местния парламент. Той предостави паричните средства на нуждаещите се наши съграждани. Сумата, предназначена за детската площадка, ще бъде връчена на Лили Димитрова преди началото на редовното заседание на местния парламент, което ще се проведе на 24 юни.