На 17 юни от 18:00 часа в Многофункционалната зала на НЧ „Тодор Пеев-1971” -Етрополе имаше предизборна среща днес с част от кандидатската листа на БСП за София област.


Заедно с водача на листата Иван Ченчев бяха кандидатите за народни представители Алeксандър Манолов от Своге, проф. Даниела Дашева  от София, Михаил Михайлов от Самоков, адв. Христо Якимов от Ботевград, Игнат Гюров от Костинброд, Йордан Коленцов от Пирдоп.
В залата  и председателката на Партийната организация в Ботевград Николина Цолова.
Срещата откри председателят на Етрополската общинска организация на БСП Давид Давидов. След това, кратко експозе на обстановката около предстоящите избори, направи  Председателят на Областния съвет Александър Манолов. И представи имената на дошлите за тази слеща кандидати за народни представители от листата на 26 МИР-София област на ПК „БСП за България”.
- Александър Манолов е областен председател на БСП в София област.
Дългогодишен член на БСП и бивш председател на общинската структура на левицата в Своге. Общински съветник в местния парламент.
 - Проф. Даниела Дашева е българска спортистка, политик и професор, служебен министър на младежта и спорта в правителството на Огнян Герджиков.
Била е ръководител катедра "Теория на спорта", а преди това  зам.-ректор по научната, проектната и международна дейност в НСА "Васил Левски". През 2004 година   получава научна степен „Доктор на педагогическите науки“
- Михаил Михаил е новият председател на Общинския партиен съвет на БСП в Самоков. Общински съветник и председател на ПК по образование, младежки дейности и спорт в ОбС-Самоков. От 2006 година е член на БСП, а от 2016 до 2020 г. е начело на Младежкото обединение на БСП-Самоков. Завършил е висшето си образование в СУ „Св. Климент Охридски”, специалност География и придобита професионална квалификация „учител” от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. От 2011 г. работи като учител по география в ПГ по туризъм.
- Адв.Христо Якимов е юрист на Общински съвет - Ботевград. Той е в ръководството на местната структура на БСП. Бил е общински съветник три мандата.
- Игнат Гюров живее в  гр. Костинброд, семеен, с три деца. Завършил е Международното висше бизнес училище, специалност "Бизнес администрация". От 1998 г. работи във финансова институция, а от 2007 г. е управител на банков офис в Костинброд.
- Йордан Коленцов от Пирдоп. На 32 години, женен, с 3 деца. Работи като зъболекар в гр. Пирдоп. Владее английски и руски език. Проявява  интерес към външната политика.    За него адекватната външна политика и отстояването на националния интерес е жизнено важно за подобряването на живота на всеки един българин.
Моменти от изказването на водача на листата Иван Ченчев:
- Започна с коментира за срещата на Слави Трифонов със студенти в Пловдив и неговото абсурдно политическо говорене, като „Не се показвам, защото трябва да се показваш, когато има какво да кажеш“, „сега сме поканени от тези хора, които са доста стреснати от нашия вид“ и „много пъти сме били на срещи със студенти, защото те са най-важните хора“. „Ние и вие не сме ли важни, като не сме студенти“, коментира още Ченчев. По думите му Трифонов е признал, че е вярна фразата „Гласуваш за Слави – получаваш Тошко“ . „Така ли се носи отговорност? Аз като свидетел мога да кажа, че тези хора са командвани от ДПС“.
- Данчо Цонев е човекът, заради когото преизчислението на пенсиите с 20 или 30% не се случи, тъй като е направил знак на председателката на Народното събрание да не допуска до гласуване преизчислението. Така според водача на 26 МИР, гласувайки за Слави, получаваш и Доган.
- За широко тиражираното твърдение от новите партии, че БСП е от статуквото, Ченчев зададе риторичния въпрос „‚А Мая Манолова какво е? Избрана е за омбудсман с гласовете на ГЕРБ. Колко пъти ще сменя партиите? Сега защо е при Виденов“. Ченчев заяви, че не Виденов стои зад своята партия, а задкулисен играч, подвеждайки хората, че е много честен и  всичко се прави в полза на ГЕРБ.  Що се отнася до Христо Иванов – той като министър на Бойко Борисов би трябвало да се счита за статукво. Коце Костадинов пък е бил втори в листата на Софиянски .
- По отношение на критиките, че БСП не е била част от гражданския протест, Ченчев припомни, че когато президентът Радев е вдигнал юмрука, депутатите от БСП са били вече на площада. „ И никой в София не каза дума срещу БСП“. За да не се политизира протеста, ръководството на партията се изтегли от протестите.
- Гласуването за Слави не е протестен вот, а е наказателен вот и хората наказаха цялата политическа класа.
- По повод предстоящите избори той очерта основните акценти на кампанията в София област. Сега дирижираната Ковид криза няма да спре хората да излязат да гласуват.
- Националният съвет възложи на Корнелия Нинова да води преговори. По думите на Ченчев коалиционните партньори не са поставяли условия и са били категорични, че досегашният порочен модел на управление на държавата трябва бъде премахнат. Това може да стане според него с необременени млади хора, каквито са кандидатите за народни представители от София област. Тука посочи биографични данни на тези от кандидатите, които не присъстват на тази среща.
- „Ако служебното правителство си свърши работата, дилърите на гласове да бъдат предупредени и без натиск върху бизнеса, гласовете за ГЕРБ ще паднат много, въпреки изкуственото завишаване на социологическите проучвания в тяхна полза“ - заяви Ченчев.
Тези неща и конкретиката, с която излезе пред участниците, в това число и с проблеми на нашата община, бяха посрещнати с видимо одобрение.
Той отговори компетентно и задълбочено на всички, поставени от публиката въпроси.
За разлика от предишните избори на 4 април, когато бяха блокирани такива предизборни срещи, за тези се предвижда представители или кандидатите от цялата листа да посетят всичките 278 населени места в Софийска област. Ще бъдат не само в 18-те града, но и в най-малките села от общо 260-те за Областта.
Досегашните срещи показват, че хората се отърсват от страха и зависимостта на досегашните управляващи и все повече отиват на среща с кандидатите на БСП в 26 МИР.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!