Снощи, на 15 март, Коалиция „БСП за България” представи своята листа за Софийска област в предстоящите извънредни избори.
Големият салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” беше препълнен от желаещи да присъстват на срещата и да изразят подкрепата си за кандидатите на Коалицията за 26-ти Многомандатен избирателен район.
А тя започна с професионалните изпълнения на ТА „Балканска младост”.
След което, водачът на листата Иван Ченчев представи останалите кандидати за депутати. Заедно с основните акценти в предизборната платформа на партията, чиято кампания е под надслов "Поискай промяната".
С аплодисменти беше посрещнато представянето на нашия съгражданин инж. Владимир Александров. "Преди нас, на тази сцена нашите опоненти са обещавали много неща. Аз няма да давам обещания, но ще стигна до където трябва и до когото трябва, за да се обърне внимание на основните проблеми в община Етрополе". Преведено на простосмъртен език това би трябвало да означава: „Ще си стъпя зад врата, но ще постигна това, към което се стремя!”. След което изброи и някои от важните за развитието на Етрополе и общината неща – включително и изключения от другите опоненти път Етрополе-Ямна.
Изкаването на Корнелия Нинова започна с  молба към организаторите да запалят осветлението в салона: „искам да гледам хората в очите”. Направи впечатление, че в цялото й експозе за състоянието на държавата и по предизборната програма на БСП, преобладаваше направеното през годините, когато БСП е била на власт. И най-вече какво биха направили, ако народът поиска отново партията управлява държавата.
Тя изброи предвидените от БСП стъпки в различни области на обществения и политически живот, за да се подобри жизнения стандарт на населението: развитие на промишлеността, индустрията, производството на български селскостопански стоки; без пенсии под стандарта за бедност и индексиране на всички получени до сега пенсии; всички осигурени да се лекуват без допълнителни доплащания; в образованието отмяна на Закона за образованието и въвеждане на критерии за повиишаване на образователния ценз на хората и обезпечаване на бизнеса с необходимите квалифицирани кадри.
„А това зависи от вас, избирателите. Ние ви гледаме в очите и ви казваме, че няма да ви подведем.” Като прикани присъстващите да изберат на 26 март бюлетина № 10. В която е и инж. Владимир Александров, с възможност за преференция под № 2.
След като срещата започна с изпълнението на ТА „Балканска младост”, след представяне на кандидатите, предизборният концерт продължи с изпълненията на Мариана Попова, Орлин Горанов и "Дани Милев бенд", които изпяха едни от най-хубавите български песни и създадоха прекрасно настроение на присъстващите.
И завърши с песента на Емил Димитров „Моя страна”. Със ставане на крака я запяха всички в залата и кандидатите, които  се качиха отново на сцената.