ВМРО регистрираха листата си с кандидати за народни представители за 26 МИР – Софийска област. В листата за областта намират място девет представители на гражданската квота.
По повод Баба Марта представителите на ВМРО подариха традиционна мартеница на членовете на районната избирателна комисия.
Заявката, направена от ВМРО за Софийска област, е да бъде една от водещите политически сили. Припомняме, че на европейските избори ВМРО имаше над 8 %, а на местния вот на територията на областта има избрани кмет на община, над 30 общински съветника, както и кметове на кметства.
Листата на ВМРО се води от Юлиан Ангелов, един от най-активните народни представители в 44 Народно събрание. Той е организационен секретар на ВМРО и от години живее със семейството си на територията на Софийска област.
В листата влиза и известният български изпълнител и музикант Искрен Пецов, който подкрепя политиките на ВМРО за защита на българските изпълнители. В подкрепа на листата е и Димитър Антов, който е помогнал за изграждането и ремонтирането на десетки паметници на исторически личности и загинали във войните българи.
Листата включва представители на почти всики общини от Софийска област:


Юлиан Ангелов – народен представител, организационен секретар на ВМРО;
Богомил Бранков – Елин Пелин;
Николай Борисов – Костинброд;
Цветелина Джелепова – Самоков;
Стоян Павлов – Копривщица, Средногорие;
Румяна Борисова – Годеч;
Георги Георгиев – Ботевград;
Веселина Станимирова – Божурище;
Ивелина Дамянова – Долна Баня;
Борил Караканов – Етрополе;
Адриана Михайлова – Сливница;
Ангелина Цочева – Своге;
Стоян Пенев – Горна Малина;
Искрен Пецов – музикант;
Димитър Антов – каменоделец.