Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев проведе среща с началниците на районните управления на МВР в областта. Във фокуса на срещата бяха въпроси, свързани с организацията, координацията и провеждането на парламентарните избори на 11 юли 2021г.. 


Срещата се състоя в Областната дирекция на МВР – София. В началото Стойчев отбеляза, че предстоящите избори са по-различни, защото гласуването ще е изцяло машинно. „За нас, като областна управа, е важно да организираме изборния процес, а след това и предаването на протоколите. Подготовката на изборите върви в синхрон и координация“, добави той. 


С началниците на районните управления на МВР бяха обсъдени дейностите по безпроблемното предаване на изборните книжа на секционните избирателни комисии. 


На срещата стана ясно, че списъци с дежурни прокурори и телефони на РУ на МВР ще бъдат  представени във всяка община. Ще се разкрие телефон  в ОД на МВР – София за подаване на сигнали за нередности в изборния ден. Уточни се също, че сигналите, подадени в деня на изборите и в изборната нощ към 26-та РИК, ще се препращат веднага към дежурния служител в ОД на МВР-София.


Директорът на ОД на МВР - София Георги Тотков съобщи, че от главните дирекции на МВР ще има служител, който ще контролира докладваните сигнали.