От 1 юли Боряна Рускова - директор на дирекция „Бюро по труда“ – Ботевград, напуска по собствено желание. Мотивите за това са лични.


„Причините да напусна заеманата от мен длъжност са лични. Няма политически натиск над мен, няма и политически интерес, все още, към този пост. Аз не напускам само ботевградската дирекция. Връщам се да живея в моя роден град – Русе“, каза пред наш репортер Боряна Рускова. Тя няма да напуска системата на Агенцията по заетостта. Нейната кариера ще продължи в русенската дирекция „Бюро по труда“. 


„Оставам с положителни емоции от престоя си в Ботевград, както и с добри чувства“ – сподели още Рускова.


На директорското място в Бюрото по труда в Ботевград ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността. Най-вероятно това ще бъде някой от дългогодишните служители на регионалната структура на Агенцията по заетостта, който отговаря на изискванията за заемане на този пост. А дали ще бъде организиран конкурс, предстои да разберем.


Боряна Рускова е директор на дирекция „Бюро по труда“ – Ботевград от една година. След освобождаването от длъжност на предишния директор - Владимир Атанасов, конкурс не беше обявен. Служители изпълняваха длъжността на ротационен принцип до назначаването на Рускова.


Владимир Атанасов обжалва пред съда освобождаването си от длъжност и спечели две дела срещу Агенцията по заетостта. В момента той води трето дело, което е на втора инстанция. Първата се е произнесла в негова полза.