"Пазя фаровете и два от тасовете на катастрофиралата кола на Гунди. Днес мога да го кажа, но не е дошло времето да ги покажа”- това твърди мъж от Горно Камарци, който се представя като Бат Деди. Неговият разказ вчера е публикуван във вестник  „България Днес”. На 30 юни се навършиха 50 години от трагичната гибел на двамата известни футболисти - Георги Аспарухов- Гунди и Никола Котков.
Инцидентът се случва по обяд, но официално за него съобщават по телевизията едва в 22 часа.
По това време Бат Деди е бил на 23 години и е работел в Завода за полупроводници в Ботевград. Щом чули за катастрофата, той и група приятели излезли от работа и тръгнали към Витиня. Стигнали до мястото на катастрофата, но всичко било оградено от милиция и никой не давал информация. Направили опит да се промушат през храстите и дърветата, но били спрени.
По-късно катастрофиралата кола била изтеглена в Ботевград. Понеже милицията нямала паркинг, където да я съхраняват,  „Алфа-Ромео”-то било оставено на плаца на пожарната.
„Имаше охрана, знаех, че ако ме хванат, мога сериозно да пострадам. Затова бях много внимателен. Отидох през нощта и малкото разстояние от оградата до колата го изминах пълзешком за час и половина” – разказва пред журналисти мистериозният Бат Деди. Половин век  запаленият левскар пази реликвите си.
Вчера на лобното място на Гунди и Котков на Витиня  бе издигнат нов паметник, направен от дарители.