42 години от трагичната гибел на големите български футболисти Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков се навършват днес. По този повод представители на Клуб „Гунди”- Ботевград и Националния кулб, носещ името на футболиста, поднесоха венци и цветя на паметната плоча-морена на АМ „Хемус”.


На поклонението присъстваха Димитър Ларгов – съотборник в националния отбор на двете сини легенди, роднини и приятели на Гунди и Котков. След това присъстващите посетиха мястото на трагичната катастрофа в местността „Рибни вир”.


„И днес ние отдаваме почит към тези двама велики български футболисти. Дори времето да е лошо, на тази дата тук винаги ще има много хора и свежи цвета” - каза в краткото си слово пред възпоменаталната плоча Добри Доцов – председател на Клуб „Гунди”- Ботевград. За спортните постижения и борбения дух на двамата футболисти припомни Георги Дечев – член на Управителния съвет на Национален клуб „Гунди”.


Двамата спортисти загиват при автомобилна катастрофа край Витиня на 30 юни 1971 г. На път за Враца, “Алфа ромео”- с регистрационен номер СА 9999, се забива в резервоара на камион ЗИЛ. Колата избухва в пламъци, а Гунди и Котков загиват на място.


Панахида в тяхна памет бе отслужена днес от 11:00 ч. на Централните софийски гробища.