Фалстарт на делото срещу бившия зам.-министър Красимир Живков , братята Атанас и Пламен Бобокови и още трима подсъдими за незаконно управление на опасни отпадъци. Причината - заболяване на един от подсъдимите – ботевградчанина Васил Коцев..


Съдът е назначил съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи какво е актуалното здравословно състояние на Коцев, дали то е било основателна пречка за неявяването му на разпоредителното заседание и може ли да попречи на участието му и в други заседания. Това информираха от спецпрокуратурата.

Делото бе внесено в съда с обвинителен акт на Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участие на длъжностни лица, ръководена от бившия заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков. Установено е, че групата  по т-н. „Боклукгейт” е действала на територията на 5 области в страната.
Да припомним, че Живков и Коцев са обвинени в престъпление срещу народното здраве и околната среда.
Съдът не уважи искането на бизнесмена Миховски за промяна на мярката му за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 200 000 лв. Изменена бе само мярката за неотклонение на Атанас Бобоков като определената му по-рано парична гаранция бе намалена на 1 млн. лева.

Следващото заседание на делото е насрочено за 21 септември т.г.